Filter: finmaskiga strukturer

SFS intec har många års erfarenhet av tillverkning av filter för direktinsprutning. Våra specialister kan stödja er i den geometriska konstruktion av galler strukturen, val av material, samt att integrera ytterligare funktioner i den aktuella komponenten.

Högteknologiska verktyg gör det möjligt för oss att producera komponenter med dimensioner mindre än 0,1 mm. Detta resulterar i att filteröppningen kan vara så liten som 70 mikron eller bara 0,07 mm bred. Kompletta filter består naturligtvis av tusentals sådana små öppningar. För de filter som inte kan formsprutas beroende på särskilda geometriska former eller specifika materialegenskaper, kan filtret produceras med en ingjuten metall- eller textilsubstrat i formsprutningsverktyget.

Med hjälp av formsprutningsteknik möjliggör det att känsliga strukturer kan skapas i en "enstegsprocess". Potentiella fel elimineras med användning av metall eller textilsubstrat, som erbjuder lönsamma fördelar.

Från utveckling, simulering och prototyp ända fram till serietillverkning (inklusive tillhandahållande av nödvändiga formsprutningsverktyg samt monterings- och testjiggar) erbjuder vi en high-tech produkt för kunder med höga kvav.

Kontakt

SFS intec AG, Kunststoffwerk
Plastic Components
Schöntalstrasse 2a
CH-9450 Altstätten, SG
T +41 71 757 12 12